Hitta dina vägar till avkoppling

Posted by in Okategoriserade

Det här med att hålla sig frisk handlar ju inte bara om att bekämpa sjukdomar och krämpor när de dyker upp utan i hög grad också om att förebygga. Att bygga upp sitt immunförsvar och sin kropp så att man blir stark och motståndskraftig är viktigt och mycket bättre än att behöva sätta in åtgärder när man redan har drabbats av något. Men att ta hand om sin kropp innebär inte bara att äta nyttigt och röra på sig, det handlar också om att ta hand om sitt sinne. Att lära sig att slappna av och ta sig tid att bara vara är viktigt i dagens stressade samhälle – här är en jättebra artikel om just det.

Ljudbok, badkar, meditation, natur…

bubbelbadkar

Bild från Trademax.se

Det finns ingen färdig mall för hur man bäst slappnar av, utan det är upp till varje person att komma underfund med vad som passar bäst för just den. Vissa laddar batterierna genom att sätta sig på en stubbe i skogen och bara njuta av tystnaden och den friska luften. Andra lägger sig på sängen och lyssnar på en ljudbok för att skingra tankarna, eller ägnar sig åt meditation eller avslappningsövningar. En del tycker att det inte finns något mer avslappnande än att sjunka ner i ett bubbelbadkar och låta kroppen återhämta sig med vattenstrålarnas massage.

Det finns inga rätt eller fel, utan det handlar om att hitta sina egna knep. Personligen är jag en sådan som älskar ett varmt bad. Jag har nyligen beställt ett bubbelbadkar från Trademax, ett riktigt härligt kar från Bathlife som jag är otroligt nöjd med. Det är verkligen avslappning för mig!